Hemlängtan till Paris?!

Hemlängtan till Paris?!

Just nu upplever jag vad som bara kan beskrivas som en mycket konstig känsla. Jag sitter hemma i min lägenhet i Stockholm. I den stad där jag föddes och har växt upp. Trots det har jag hemlängtan till Paris och Paris förorter. Jag vet att det kanske inte är så konstigt. Jag har trots allt bott i Paris i 15 år men det känns ändå konstigt att känna hemlängtan till en plats som inte egentligen är hemma.

Men istället för att sitta här och tycka synd om mig själv utan anledning så tänkte jag att jag skulle försöka göra något mer konstruktivt av det hela och skriva ett inlägg om de platser som jag tycker att alla som besöker Paris med omnejd skall försöka besöka. Denna lista kommer inte att innehålla Eiffeltornet eller andra överskattade turistfällor. Den kommer istället innehålla de platser som jag tycker bäst om att besöka i området. För att få vara med på denna lista måste kan kunna ta sig till platsen i frågan på mindre än en timme från Paris Centralstation.

Vandra längs Seine söder om Paris

Floden Seine flyter genom några mycket natursköna områden söder om Paris. Det finns massvis med områden där man kan gå på mycket trevliga promenader några meter från flodens strand. Det finns även massvis av platser där man kan en mycket trevlig picknick under en bro eller vid någon av de många borden som finns utställda kring floden. Personligen föredrar jag sträckan av floden mellan Evry och Parc Naturel régional du Gâtinais.

Besök Montereau

Montereau är en stad söder om Paris. Staden är ett perfekt exempel på en historisk Fransk småstad och har en mycket mer charmig känsla än vad Paris. Paris saknar numera tyvärr mycket av den charm som Frankrike brukade ha och påminner mer om andra huvudstäder i Europa. Montereau å andra sidan erbjuder en helt annan upplevelse och är väl värd ett besök. Montereau är bara en av flera förorter till Paris som har mycket av sin gamla bebyggelse kvar.

Forêt de Fontainebleau

Forêt de Fontainebleau är en del av Parc Naturel régional du Gâtinais och erbjuder en bra insikt i hur Frankrike en gång såg ut innan människan förvandlade landet med sitt storskaliga jordbruk. Det är ett trevlig plats att spendera en lugn dag och erbjuder en rad historiska platser som är värde att besök. Det mycket berömda palatset Fontainebleau ligger i området.

Auxerre

Auxerre är Frankrikes kanske absolut trevligaste stad. Staden är byggd kring en flod och är hem till en lång rad olika katedraler. Staden ligger relativt långt ifrån Paris men man kan ta sig dit på mindre än en timme på ett av de många snabbtåg som lämnar Paris varje dag. Biljetterna är relativt billiga och kostar bara ett par hundralappar. Auxerre är en lämplig dagsutflykt för någon som vill besöka en mycket vacker och romantisk stad. Staden är mycket mer romantisk än Paris. Jag rekommenderar speciellt en promenad nere vid kanalen på natten. Katedralernas siluetter skapar en mycket imponerande syn i månens ljus.

Inga kommentarer